2020-06-16 - Drakar, livesändningar och vägkyrka

Välkommen till en sommar i Söraby församling som blir annorlunda än vad som var planerat. Mycket har fått ställas om, men följande finns att upptäcka och göra. 

I församlingens alla kyrkor kommer drakar att flytta in efter midsommar. Se om du kan hitta dem i alla kyrkorna och ta del av deras uppdrag till dig. Kyrkorna står öppna 09:00-18:00. 

Fr.o.m. midsommar kallas också åter till gudstjänst. För aktuell information om tider och platser, se lokal annonsering eller församlingens facebooksida. 

Hela sommaren fortsätter församlingens populära sändningar på Facebooksidan och Youtube. Redan nu finns där mer än 20 timmars program med bl.a. gudstjänster, barnprogram, musik/faktaprogram och talkshows. I sommar väntar livesända musikkvällar, gudstjänster, äventyr och elvakaffen. 

Den 25/7- 2/8 kl 13-17 så kommer Vägkyrkan att hållas traditionsenligt i Tolgs kyrka. I år anpassas verksamheten efter de restriktioner som då råder. Har du möjlighet att bistå som värd för Tolg kyrka i år? Då många av våra ordinarie värdar tillhör riskgrupp, så finns stora möjligheter att prova på gemenskapen och få vara värd i vår vackra kyrka. Ring Bengt-Eve Petersson på tel 0703925395. 

Undertecknad önskar er så en välsignad sommar. Låt oss fortsatt vara rädda om varandra och inte för varandra. 

/ församlingspräst Ida Gunnarsson Blom


2020-06-05 - Ny design på tolg.se

Välkommen till tolg.se, nu med lite annorlunda utseende. Det märks nog mest när du kollar via datorn.

Som administratör för hemsidan så känns det lite främmande med det nya verktyget, men jag lär mig något nytt varje gång jag är inne och redigerar.

Hoppas att alla blir nöjda och skulle något inte fungera med länkar och annat, så hör gärna av dig, skriv en e-post till kontakta@tolg.se. Och jag är tacksam för både ros och ris, vi ska göra allt till det bästa :).

Är det något du saknar, är det något som ska ändras, har du andra synpunkter på innehållet - hör av dig!

Tolgs sockenråd / Christina, webbansvarig


2020-05-24 - Digitalt årsmöte och årets uppskattning

På söndagseftermiddagen genomfördes det första digitala årsmötet i Tolgs sockenråds historia! Det gick bra, dock kunde flera ha deltagit. Med dagens teknik så är allt möjligt. Under årsmötet fick vi veta vem som fått årets uppskattning. 

"... du Lars-Göran är ju också en eldsjäl. Du är en person som har en brinnande entusiasm för Tolg. Du engagerar dig i en aktivitet som du anser är såpass viktigt att det är värt att lägga ner din tid på för att förbättra för Tolg som ort och för oss människor som bor i Tolg."

Detta är en del av motiveringen. Läs mer här.  


2020-04-28 - Tolgs Lanthandel i Smp

I dagens Smålandsposten fanns ett trevligt reportage om vår lanthandel. Hur har de påverkats av pandemin? Är kunderna fler eller färre? Och servicen till riskgrupper - ja, bättre kan den inte bli, tycker mycket nöjda kunder. Läs hela artikeln här.


2020-03-25 - Information från sockenrådet med anledning av Corona

Just nu är alla som är över 70 år eller på annat sätt tillhör riskgrupperna, ombedda att undvika sociala kontakter för att inte bli smittade. Tolgs Lanthandel har extra öppet för riskgrupper och levererar även hem matkassar.

Sockenrådet efterlyser nu, dels personer som vill ge en hjälpande hand att t.ex. uträtta ärenden, dels personer som behöver hjälp med det. Vi vet att många redan hjälper grannar och vänner. Men vi vill att alla som bor i Tolg ska få den hjälp dom behöver och känna trygghet i den här extraordinära tid som vi just nu lever i.

Behöver du hjälp eller vill du hjälpa, kontakta Agneta Carlsson, 0739-84 82 40 eller agneta.m.81@gmail.com så ser vi till att samordna insatserna.

Ta hand om er!
Tolgs Sockenråd ❤️


2020-01-24 - Sockenrådets yttrande till Växjö kommun

Växjö kommuns översiktsplan har redovisats och sockenrådet har lämnat ett yttrande.